Piața Universității, sat fără câini

La nici o lună de la inaugurarea parcării subterane din Piața Universității, mașinile au început să invadeze piața. Localnicii, sau cei cu treaba în zonă preferând să își lase mașinile la suprafață decât să se chinuie să o bage în parcarea subterană. Așa că, în ultimile zile piața a început să arate așa:

image-2013-02-6-14168636-0-masini-piata-universitatii

(sursa foto Hotnews)

Șoferii intră pe spațiul care ar fi trbeuit să fie dedicat exclusiv pietonilor prin Regina Elisabeta, prin accesul creat special pentru mașinile de urgență, sau pe lângă intrarea în parcare din Toma Caragiu.

Municipalitatea a găsit o pseudo-soluție: un logan al poliței locale parcat chiar la acele intrări, pentru a nu mai permite șoferilor să pătrundă. Pe moment soluția a dat roade, dar cu siguranță mașina nu va rămâne acolo non-stop, și chiar dacă ar rămâne, ar fi o situație penibilă. Mașina aia de poliție ar simboliza un bolard de peste zece mii de euro.

De menționat că străzile din jurul Bisericii Ruse sunt în continuare pline de mașini, chiar dacă deschiderea parcării ar fi interzis staționarea pe străzile din jur. Situația a rămas la fel de luni bune și de fiecare dată când presa difuzează un material pe această tema, Primăria iese rapid cu un răspuns în care informează că au fost date x amenzi și y avertizări. Metodă ineficientă, s-ar spune, în contextul în care se parchează în același mod. Șoferii și poliția locală se joacă de-a șoarecele și pisica, iar toată zona aduce cu un sat fără câini.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: