Berăria Gambrinus se va redeschide

Redeschiderea Berariei Gambrinus este o initiativa foarte bună pentru conservarea clădirilor istorice ale Capitalei, mai ales dupa ce si Hotelul Cismigiu a fost renovat si redeschis anul trecut, iar cladirea istorica gazduieste acum Institutul Cultural Spaniol Cervantes si libraria Humanitas.

Investitia în decorarea și amenajarea spatiului se ridica la 150.000 de euro, iar numarul de locuri la bar si mese este de 150. Amenajarea berariei isi propune sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este strict legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale.

Beraria Gambrinus a aparut la intersectia Bd. Regina Elisabeta cu Str. Ion Brezoianu in august 1941, cand un anume Naumescu a reinviat numele celebrei berarii deschizand un restaurant luxos pe care l-a numit tot Gambrinus. In 1948 localul a fost nationalizat, dar numele nu i-a fost schimbat. Iar in 1995, restaurantul impreuna cu Hotelul Cismigiu, au fost scoase din uz din cauza degradarii avansate. Situatie care, din fericire, s-a schimbat astazi.

Reprezentantii noii berarii Gambrinus au spus ca preturile vor fi asemnănătoare cu cele din berăriile din centrul vechi, , dar nu va lipsi si berea Gambrinus.  Meniul va contine si preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (carnat preparat din carne tocata de vita si fript la gratar). In meniu se vor mai gasi si: jigo de berbec, cocosel la frigare sau snitelul vienez pentru care era cunoscuta locatia.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: