Aflat între străzile Blănari și Lipscani, Hanul cu Tei este unul din puţinele hanuri vechi care mai există din centrul Bucureștiului. De altfel locul chiar păstrează, în mare atmosfera aparte de acum două secole.
A fost construit în anul 1833 pe strada Lipscani. Era cunoscut și sub numele de Hanul de pe Ulița cea mare a Marchitanilor. La intrarea de pe strada Blănari se pot încă vedea „sigiliul” primilor proprietari („A.P.” și „S.P.”). Fiecare proprietar avea 14 magazine, situate în partea de sus a pivnițelor cu boltă.
Fațada de sticlă a hanului este tipică Țării Românești. Doar trotuarul și camera gardianului erau proprietate comună. Negustori importanți ai vremii respective au locuit în acest han, printre care și Constantin Anastasiu, care a înființat magazinul „La Vulturul de Mare cu Peștele în Ghiare”. Porțile sale de fier bogat ornamentate oferă acces atât de pe strada Lipscani, cât și de pe Blănari.
Astăzi, fostul han este un loc unde se organizează diverse galerii de artă, în pivniță a fost deschisă recent o berărie, iar la etaj pe partea din dreapta (cum intri dinspre strada Lipscani) se află restaurantul Embassy. Vara, curtea hanului este transformată în terasă, fiind scoase mese, scaune și umbrele.