Biserica Anglicană

Biserica Anglicană din București se află în apropierea Gradinei Icoanei, la intersectia dintre strazile Artur Verona si A.D. Xenopol. Clădirea este unică în București prin faptul că este construită în stilul gotic victorian – contrastând puternic față de  stilurile bizantine, art deco sau frantuzesti cu care ne-a obișnuit Capitala.

Construită în 1913-1914 pe o bucată de pământ donată de primărie, biserica a fost deschisă după primul război mondial, în 1920.În zilele de început, biserica era des frecventat[ de Regina Maria, care de altfel a sprijinit finalizarea construcției.

 

Spre deosebire de celelalte tari din blocul comunist, Romania nu a intrerupt functionarea Bisericii Anglicane – a existat in 1970 o tentativa de a transforma biserica in biblioteca, insa aceasta nu s-a concretizat. Activitatea bisericii a fost întreruptă doar în timpul celui de-al doilea război mondial.

In anul 2008, cu ocazia Street Delivery, a fost dezvelita in fata Bisericii o statuie-cismea, opera a sculptorului Virgil Scricariu (foto dreapta). Statuia reprezinta o femeie insarcinata ce poarta pe pantece un bebelus ce inteapa cu lancea un balaur.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: