Clădire-simbol a Capitalei, refăcută după ce a stat zeci de ani în paragină

Hotel Cișmigiu, unul dintre cele mai mari simboluri ale Capitalei din perioada interbelică, s-a redeschis la mijlocul lunii decembrie după 10 ani în care a stat în ruină din cauza stării avansate de degradare.

Clădirea a fost cumpărată în 2004 de firma spaniolă Hercesa, iar de atunci a început proiectul de reabilitare care a costat în total 15 milioane de euro. Din cladirea veche, s-au pastrat doar fatadele dinspre bulevardul Regina Elisabeta si str. Brezoianu, realizate în 1912, iar restul a fost reconstruit.

„Clădirea Cişmigiu a fost prima achiziţie a companiei Hercesa în România. Este proiectul nostru de suflet şi suntem încrezători că va fi un succes şi îşi va recâştiga locul în inima bucureştenilor, agenţiilor de turism şi turiştilor” a spus reprezentantul Hercesa. Și s-ar părea că spaniolii chiar au dat startul unui val de reabilitări de imobile pe Regina Elisabeta.

Înspre Cercul Militar, pe partea stângă a străzii, au fost reabilitate în ultimii doi ani mai multe clădiri-monument lăsate în trecut în paragină. Încet-încet să sperăm că același lucru se întîmplă și pe alte artere istorice din Centrul Capitalei precum Magheru sau Moșilor Vechi.

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: