Dezvoltări imobiliare: Pasajul Basarab ar putea crea noul pol de business al Capitalei

Avem mari şanse să vedem o puternică dezvoltare imobiliară în zona Grozăveşti-Basarab, mai ales dacă ne luăm după proiectele prezentate de investitori în ultimii ani.

Cartierul are deja toate punctele de plecare necesare unei viitoare dezvoltări puternice în sectorul business: terenul şi peisajul din zonă permit construcţia de turnuri înalte de birouri, zona are o legătură rutieră bună cu restul Capitalei (mai ales după finalizarea Pasajului Basarab), acces la mai multe mijloace de transport în comun (Metrou, tramvaie, autobuz), iar trecutul cartierului a fost tot unul industrial (la fel ca în Pipera).

În planurile recente ale dezvoltatorilor ruinele fostelor uzine şi fabrici din perioada comunistă sunt înlocuite treptat de malluri, ansambluri rezidenţiale şi de birouri, ca peste tot în Capitală:

1. Pe locul fostei fabrici de ţigări Tutunul Românesc de pe Bd. Regiei, lângă Pasjaul Basarab, s-ar putea ridica un ansamblu de clădiri cu funcţiuni de parc cultural, parc comercial şi ansamblu rezidenţial. Tot aici se vor ridica şi două turnuri de 30 şi 35 de etaje. Dezvoltatorul acestui proiect este compania Interagro, la care afaceristul Ioan Niculae este acţionar majoritar.

2. Pe Calea Plevnei, în spatele Carrefour Orhideea, se va construi un ansamblu de cinci clădiri cu funcţia de  parc tehnologic, inclusiv un turn de birouri de 21 de etaje.

3. Pe locul fostei fabrici de bere Griviţa s-ar putea construi un hypermarket Kaufland. . Iniţial, pe terenul de pe Șoseaua Orhideeelor se propusese un ansamblu trei turnuri, dintre care două cu 20 de etaje şi unul cu 16 de etaje, două parcări cu peste 1000 de locuri, dar şi o piaţetă publică.

4. Lângă complexul IDM ar putea fi înălţat un alt proiect de mare amploare: un ansamblu multifuncţional de servicii, locuire şi retail.

Niciunul dintre aceste proiecte nu a obţinut încă autorizaţia de construcţie, însă acest lucru s-ar putea realiza şi în maxim un an de zile, dacă proiectanţii şi dezvoltatorii rămân hotărâţi asupra investiţiei.

Un comentariu

  1. […] Pana una alta mai repede ar trebui sa ne indreptam privirea la zona Basarab-Grozavesti daca vrem sa vedem dezvoltare urbana. Zona este foarte bine deservita de transportul in comun si se afla chiar pe inelul rutier central si e incurajata in dezvoltare si de Pasajul Basarab. Mai multe firme se bat deja sa obtina PUZ-uri de construire in jurul Pasajului Basarab. Am mai scris despre asta mai pe larg aici. […]

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: